Een bedevaart…een bedetocht met tochtgenoten/medereizigers, maar dat niet alleen.

Samen onderweg om er eens “uit” te zijn…een doorbreking van de dagelijkse sleur en een onderbreking van het ritme van alledag…je wordt als het ware “uitgetild” uit de eentonigheid der dagen…het is echt even “anders” en in een andere omgeving en in het gezelschap van mensen, die, ieder vanuit hun eigen persoonlijk leven, ook die stap hebben gezet om “op pad te gaan.”

Naast het gezelschap van mede tochtgenoten zijn er de ervaren en gemotiveerde vrijwilligers, die de nodige assistentie/hulp verlenen, wanneer nodig, en extra gemotiveerd zijn om de dagen te doen slagen voor een ieder.

Natuurlijk kun je inhaken en de goed verzorgende kerkdiensten meevieren, als je dat wilt en zo ook direct het religieuze gevoelen/ervaren een kans geven ter verdieping van je leven en tot steun in de toekomst.

Maria neemt daarbij een centrale plaats in als de moeder van Jezus, haar Zoon en in Banneux beter bekend als de Maagd der Armen.
Naast alle gezamenlijke momenten zijn er ook volop gelegenheden om, als je dat wenst, tijd en ruimte te nemen voor jezelf en eventueel te genieten van de rust van de omgeving/natuur.

De heiligdommen zijn een bezoek meer dan waard, maar het ontspannen vertoeven in de setting van zomaar mensen is ook een mogelijke werkelijkheid.
Het vertoeven in/bij de winkels en/of terrasje behoort ook tot de mogelijkheden.
Banneux heeft veel te bieden, maar de keuze is aan jou. De dagen in Banneux kunnen naast betekenisvol ook zeer ontspannen zijn.
Weet dat een ieder meer dan welkom is!

Waar ligt Banneux, wat is Banneux?
In Banneux, gelegen in de Belgische Ardennen, is Maria in 1933 meerdere malen verschenen aan een

13-jarig meisje: genaamd Mariette Beco. Maria vroeg, om haar handen in een plas water te steken, die uit een bron opborrelde, en zij zei: “Deze bron is mij voorbehouden …. voor de zieken.” Dit was het begin van Banneux als bedevaartplaats.

Op 15 augustus 1933 werd in de tuin van de familie Beco een kleine kapel gebouwd, welke nu als verschijningskapel dienst doet. Naar aanleiding hiervan zijn er in de afgelopen jaren diverse wonderen gebeurd. U kunt dat zien in deze kapel aan de vele wandtegeltjes en krukken, welke door gasten, die genezing hebben mogen ervaren, als dank geschonken zijn.

In 1952 heeft de bisschop van Luik de verschijningen in Banneux officieel erkend.

Elk jaar komen vele pelgrims naar Banneux toe, om kracht en troost te zoeken bij Maria. Gasten die voor de eerste keer zijn mee geweest, willen graag vaker mee. Vooral degenen die dagelijks in een verzorgings- of verpleeghuis verblijven, zeggen dat ze na een bezoek aan Banneux hun accu weer hebben opgeladen en er weer een tijd mee vooruit kunnen.

In een tijd van minder tijd voor elkaar, ervaart men een bezoek aan Banneux als een verademing! Men voelt zich één grote familie. Samen eten, drinken, bidden, maar ook lachen en soms een traantje wegpinken hoort er bij.

Tijdens uw verblijf in Banneux is er ruim voldoende gelegenheid om een van de leden van het pastorale team te spreken.

In Banneux gebeurt soms een wonder, maar dagelijks zijn er vele kleinere wonderen te bespeuren. Mensen die weer energie opdoen om het lijden, wat hun soms zwaar valt, te kunnen aanvaarden, dragen en te kunnen doorstaan!